Huiskamerrestaurant In den Bierbengel
  • In den Bierbengel
  • De kaart
    • Biervitrine
  • Arrangementen
    • High Beer en Wine
    • High Tea
  • Over ons
    • Foto's
  • English
  • Contact
  • Reserveer

Kus voor de kok

Hier verwelkomen we je met plezier en presenteren 
we je met trots onze wisselende menukaart met mooie, 
betaalbare gerechten.
Al jaren koken wij met inspiratie uit de mediterrane keuken. De afgelopen jaren hebben we onze zoektocht naar gerechten uitgebreid naar de andere kant van de Middellandse zee. Laat je verrassen door heerlijk gerechten met mooie kruiden.

Onze koks bereiden je persoonlijke keuzes met verse ingrediënten én onverdeelde aandacht in onze half open keuken. Ze houden graag rekening met dieetwensen en passen hun kooktempo aan op jouw avondprogramma. Want we vinden het belangrijk dat je in een ontspannen, gezellige sfeer rustig van je eten kunt genieten. Ook als je daarna nog aan de studie moet of naar het theater of de bioscoop gaat. In het hart van In den Bierbengel staat niet voor niets op een houten draagbalk gegrift: God gaf ons tijd, over haast heeft hij nooit gesproken.’ 

Foto

Diner


Voorgerechten
Wij bieden u de mogelijkheid om een vrije keus
te maken uit de menukaart en op deze manier
​een driegangenmenu samen te stellen vanaf
32,50 per persoon.


You can make your own 3-course menu for 32,50 p.p.
​

Carpaccio met tomatensalade en Peccorino  | 11,95 (toeslag 4,50)
Carpaccio with tomato salad and Peccorino

Fatteh van Libanees brood, aubergine en geroosterde kikkererwten | 8,95
Fatteh of Lebanese bread, eggplant and roasted chickpeas

Slakken “Xampanyet” op Catalaanse wijze
met tomaat en sobrasada
  | 8,95
Snails “Xampanyet” Catalan style with tomato and sobrasada

Salade van gerookte forel, rode biet, sesam en appel | 8,95
Salad of smoked trout, red beetroot, sesame and apple

Soep van strandkrabbetjes en harissa | 7,50
Soup of shore crabs and harissa

Proeverij van vier verschillende voorgerechten |
12,95 (toeslag 4,50)
Tasting of four different starters 

Hoofdgerechten
Pepersteak met gevulde artisjokhart en crème fraîche  | ​21,95 (toeslag 4,50)
Pepper steak with stuffed artichoke heart and crème fraîche

Kalfspiccata met frisse stoof van paprika, chorizo, krieltjes en padron pepers | 18,25
Veal piccata with fresh stew of paprika, chorizo, small potato and padron peppers

Lamsschouder, langzaam gegaard, met groene asperges en frisse tabouleh | 18,25
Lamb shoulder, slowly cooked, with green asparagus and tabouleh

Zarzuela, Spaanse visstoof, met brood | 18,25
Zarzuela, Spanish fish stew, with bread

Doradefilet met Tian de Camargue | 21,95 (toeslag 4,50)
Bream fillet with Tian de Camargue

Schelvisfilet met saus van tamarinde en koriander, en parelcouscous | 18,25 
Haddock fillet with a sauce of tamarind and coriander, and pearl couscous

Börek gevuld met courgette, muhammarra en gekonfijte citroen | 17,25
Börek stuffed with zucchini, muhammarra and candied lemon

Burrata met gegrilde aubergine, mutabal en geroosterde hazelnoten | 17,25
Burrata with grilled eggplant, mutabal and roasted hazelnuts


Alle gerechten worden geserveerd met  frites.
All maincourses are served with french fries.

Nagerechten
Wentelteefje van Fries suikerbrood met vanille ijs | 8,00
French toast of Frisian sugarbread with
vanilla ice cream


Crema Catalana met vanille ijs | 8,00
Crema Catalana with vanilla ice cream

Limoncello cheesecake met bastogne en rabarbercompote | 8,00
Limoncello cheesecake with bastogne cookies and rhubarb compote

Kaasplankje met vier kazen en dadel-vijgencompote  | 11,95  (toeslag 3,50)  
Cheese board with four cheeses and  date-fig compote
      
Heerlijkheden, laat u verrassen!  | 10,95 (toeslag 3,50)
Sweet delights, let us surprise you!     

 





Dagschotel


Dagelijks hebben we een dagschotel vlees, vis en vegetarisch geserveerd met groenten en frites | 9,00

Wijnen


Witte wijnen
La Grassa bianco, Rubicone, Emillia-Romang, Italië
glas: 4,75         karaf: 15,50         fles: 23,50

Druif: Trebbiano & Chardonnay
Heldere strogele kleur. In de neus aroma's van citrus en tropisch fruit, zoals ananas en mango. In de smaak frisse tonen van groene appel en papaja en een volle afdronk

Domaine Paul Mas, Limoux, Vins de Pays d'Oc, Frankrijk
glas :  5,00       karaf :  16,50      fles :  25,00


Druif: Sauvignon Blanc
Deze heldergele wijn heeft ‘n groene weerschijn. In de aroma’s hints van citrusfruit, cassis, kruisbes en muskus.
Qua smaak is het een levendige en frisse wijn met tonen van kruisbes en citrusfruit


Possessioni Bianco, Masi, Veneto, Italië
fles: 35,00 

Druif: Garganega & Sauvignon Blanc
Frisse intense geur met aroma's van witte bloesem, groene appel en perzik. Met een levendige smaak van peer, citrusvruchten en gemberachtige specerijen.

Paul Jaboulet Aîné, Vin de France, Frankrijk
fles:  37,00

Druif: Viognier
Mooie goudgele kleur. In de neus een uitbundige bouquet met aroma's van mango, acacia en ananas met veel exotische accenten. De smaak is zwoel en toch fris, met een fijne afdronk.
Rose wijnen
Fratelli Zuliani, Pinot Grigio Blush, Veneto, Italië
glas: 4,75         karaf: 15,50        fles: 23,50

Druif: Pinot Grigio
De mooie zalmroze kleur geeft deze blush een zomers karakter. De geur doet denken aan wilde aarbeien, een frisse mineraliteit in combinatie met aangename citrustonen en bosvruchten in de smaak. Heerlijk om zo van te genieten of bij gegrilde kip of vis
Rode wijnen
Santiago 1541, Rapel Valley, Chili
glas :  4,75        karaf :  15,50     fles :  23,50

Druif: Syrah (55%), Cabernet (35%), Malbec (10%)
Deze donkerrode wijn heeft een heerlijk intense geur van rijp rood en zwart fruit met een hint van peper. Vol en zacht met soepele tanines en een lange afdronk.


Tres Ciguenas, vino de la Tierra de Castilla, Spanje
glas: 5,00        karaf: 16,50         fles: 25,00

Druiven: Tempranillo
Elegante volle wijn met hints van rood fruit en specerijen. Biologisch!

Possesioni Rosso, Masi, Veneto, Italië
fles: 35,00 


Druif: Corvina, Molinara & Sangiovese
Volle en fruitige neus met aroma's van zoete kersen, pruimen en kaneel. Goed gestructureerde en rijke smaak met mooie balans tussen zuren en tannines. Heerlijk lange afdronk met tonen van vanille, kersen en kruidnagel.

Chateau Treytins, Lalande de Pomerol, Frankrijk
fles  41,00

Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Een mooie klassieke wijn met veel diepgang. In de geur herken je direct de fruit nuances van kersen, bessen en bramen aangevuld met kruiden, eiken hout, en vanille
.


Water
Sourcy Pure Blue
fles: 5,50

Sourcy Pure Red
fles: 5,50
Langebrug 71, 2311 TJ Leiden
indenbierbengel@gmail.com

​T 071 514 8056
Openingstijden: dagelijks vanaf 17:00 uur
Foto

Design

Foto
  • In den Bierbengel
  • De kaart
    • Biervitrine
  • Arrangementen
    • High Beer en Wine
    • High Tea
  • Over ons
    • Foto's
  • English
  • Contact
  • Reserveer