Hier verwelkomen we je met plezier en presenteren
we je met trots onze wisselende menukaart met mooie, betaalbare gerechten. Al jaren koken wij met inspiratie uit de mediterrane keuken. De afgelopen jaren hebben we onze zoektocht naar gerechten uitgebreid naar de andere kant van de Middellandse zee. Laat je verrassen door heerlijk gerechten met mooie kruiden.
Onze koks bereiden je persoonlijke keuzes met verse ingrediënten én onverdeelde aandacht in onze half open keuken. Ze houden graag rekening met dieetwensen en passen hun kooktempo aan op jouw avondprogramma. Want we vinden het belangrijk dat je in een ontspannen, gezellige sfeer rustig van je eten kunt genieten. Ook als je daarna nog aan de studie moet of naar het theater of de bioscoop gaat. In het hart van In den Bierbengel staat niet voor niets op een houten draagbalk gegrift: God gaf ons tijd, over haast heeft hij nooit gesproken.’ |
Diner
Voorgerechten
Wij bieden u de mogelijkheid om een vrije keus
te maken uit de menukaart en op deze manier een driegangenmenu samen te stellen vanaf 32,50 per persoon. You can make your own 3-course menu for 32,50 p.p. Carpaccio met tomatenpesto, parmezaan en pompoenpitten | 11,95 (toeslag 4,50) Carpaccio with tomato pesto, parmesan and pumpkinseeds Salade met geitenkaas en rode ui-dadelsalsa | 8,95 Salad with goat’s cheese and red onion-date salsa Slakken “Xampanyet” op Catalaanse wijze met tomaat en sobrasada | 8,95 Snails “Xampanyet” Catalan style with tomato and sobrasada Ibericokroketjes met serranoham en rozemarijn aïoli | 8,95 Iberico croquettes with serrano ham and rosemary aïoli Libanese soep van linzen en pompoen | 7,50 Lebanese soup of lentils and pumpkin Proeverij van vier verschillende voorgerechten | 12,95 (toeslag 4,50) Tasting of four different starters Hoofdgerechten
Pepersteak met spruitjesstamppot met pancetta | 21,95 (toeslag 4,50)
Pepper steak with Brussels sprouts mash with pancetta Lamsgehaktballetjes gestoofd met kweepeer, en lamsribbetjes uit de oven | 18,25 Lambs meatballs stewed with quince, and lambs ribs from the oven Venkelworst en pulled eendenbout met rode kool | 18,25 Fennel sausage and pulled duck with red cabbage Fideua met chorizo, kabeljauw en kokkels | 18,25 Fideua with chorizo, cod and clams Rode mul met spaghetti, pistache en pompoen | 21,95 (toeslag 4,50) Red mullet with spaghetti, pistachio and pumpkin Lengfilet met bloemkoolhumus, ansjovis en dukkah | 18,25 Ling fillet with cauliflowerhumus, anchovies and dukkah Portobello met halloumi, hazelnoten en dadelrijst | 17,25 Portobello with halloumi, hazelnuts and date rice Shakshuka met tomaat, zwarte bonen en Libanees brood | 17,25 Shakshuka with tomato, black beans and Lebanese bread Alle gerechten worden geserveerd met frites. All maincourses are served with french fries. Nagerechten
Wentelteefje van Fries suikerbrood met vanille ijs | 8,00
French toast of Frisian sugarbread with vanilla ice cream Pannacotta met stoofpeertjes en granola | 8,00 Pannacotta with stewed pears and granola Lokum van amandel met pistache ijs | 8,00 Lokum of almond with pistachio ice cream Kaasplankje met vier kazen en dadel-vijgencompote | 11,95 (toeslag 3,50) Cheese board with four cheeses and date-fig compote Heerlijkheden, laat u verrassen! | 10,95 (toeslag 3,50) Sweet delights, let us surprise you! |
DagschotelDagelijks hebben we een dagschotel vlees, vis en vegetarisch geserveerd met groenten en frites | 9,00
WijnenWitte wijnen
La Grassa bianco, Rubicone, Emillia-Romang, Italië
glas: 4,75 karaf: 15,50 fles: 23,50 Druif: Trebbiano & Chardonnay Heldere strogele kleur. In de neus aroma's van citrus en tropisch fruit, zoals ananas en mango. In de smaak frisse tonen van groene appel en papaja en een volle afdronk Domaine Paul Mas, Limoux, Vins de Pays d'Oc, Frankrijk glas : 5,00 karaf : 16,50 fles : 25,00 Druif: Sauvignon Blanc Deze heldergele wijn heeft ‘n groene weerschijn. In de aroma’s hints van citrusfruit, cassis, kruisbes en muskus. Qua smaak is het een levendige en frisse wijn met tonen van kruisbes en citrusfruit Possessioni Bianco, Masi, Veneto, Italië fles: 35,00 Druif: Garganega & Sauvignon Blanc Frisse intense geur met aroma's van witte bloesem, groene appel en perzik. Met een levendige smaak van peer, citrusvruchten en gemberachtige specerijen. Paul Jaboulet Aîné, Vin de France, Frankrijk fles: 37,00 Druif: Viognier Mooie goudgele kleur. In de neus een uitbundige bouquet met aroma's van mango, acacia en ananas met veel exotische accenten. De smaak is zwoel en toch fris, met een fijne afdronk. Rose wijnen
Fratelli Zuliani, Pinot Grigio Blush, Veneto, Italië
glas: 4,75 karaf: 15,50 fles: 23,50 Druif: Pinot Grigio De mooie zalmroze kleur geeft deze blush een zomers karakter. De geur doet denken aan wilde aarbeien, een frisse mineraliteit in combinatie met aangename citrustonen en bosvruchten in de smaak. Heerlijk om zo van te genieten of bij gegrilde kip of vis Rode wijnen
Santiago 1541, Rapel Valley, Chili
glas : 4,75 karaf : 15,50 fles : 23,50 Druif: Syrah (55%), Cabernet (35%), Malbec (10%) Deze donkerrode wijn heeft een heerlijk intense geur van rijp rood en zwart fruit met een hint van peper. Vol en zacht met soepele tanines en een lange afdronk. Tres Ciguenas, vino de la Tierra de Castilla, Spanje glas: 5,00 karaf: 16,50 fles: 25,00 Druiven: Tempranillo Elegante volle wijn met hints van rood fruit en specerijen. Biologisch! Possesioni Rosso, Masi, Veneto, Italië fles: 35,00 Druif: Corvina, Molinara & Sangiovese Volle en fruitige neus met aroma's van zoete kersen, pruimen en kaneel. Goed gestructureerde en rijke smaak met mooie balans tussen zuren en tannines. Heerlijk lange afdronk met tonen van vanille, kersen en kruidnagel. Chateau Treytins, Lalande de Pomerol, Frankrijk fles 41,00 Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot Een mooie klassieke wijn met veel diepgang. In de geur herken je direct de fruit nuances van kersen, bessen en bramen aangevuld met kruiden, eiken hout, en vanille. Water
Sourcy Pure Blue
fles: 5,50 Sourcy Pure Red fles: 5,50 |